dilluns, 13 d’agost del 2012

Magritte

1
davant d'un quadre quasi tots els turistes semblem idiotes. recorde que quan aní a veure Sorolla amb dos amics, un d'ells, que no li ha interessat mai la pintura massa, va estar més de deu minuts en cada quadre mentre que jo passava per davant més o menys ràpidament. has de saber gaudir de la pintura, em va dir. i aleshores, ara associe gaudir de la pintura amb estar mirant el quadre durant una llarga estona buscant eixe gaudiment. 
ahir en el museu Magritte, allà estava jo una altra volta sentint-me una miqueta pressionada: estaré copsant el gaudiment? una vegada vistos, has de quedar-te allí de peus intentant buscar algun senyal més que no has advertit en el primer moment? simplement gaudeix, em va dir. 

2
en les portes d'última de les sales de la visita al museu hi ha una advertència: algunes obres poden ofendre. edat per a entrar 18 anys o més de 18. 
el que pot ofendre són dibuixos de fal·lus amb ales, fal·lus àngels, fal·lus endinsant-se en el cul de les dones, un jesucrist amb un fal·lus a la mà, i tot això enmig del pèls del pubis femení. 

3
què significa tancar els ulls quan te fan una foto? negues l'ull de la càmera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada